keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Veitsi

MakroTex 139 / Teemaextra

Tämä H.Rosellin kokkiveitsi on osoittautunut oikein hyväksi apulaiseksi. Sillä leikkaa vaivattomasti lihaa, vihanneksia ja leipää. Keittiössä se on puisessa säilytystelineessä, kuvauksen ajaksi laitoin sen tähän omaan lahjalaatikkoonsa.

Sopii hyvin myös isännän käteen :)

Roselli UHC-teräs ( Ultra High Carbon) on täysin suomalainen puukkoteräs.

Lisää veitsiä TÄÄLLÄ.

40 kommenttia:

  1. Onpa todella hieno ja arvokas vanha veitsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan suomalainen veitsi, eikä ole kovin vanha. H. Rosellin veitsiä ja puukkoja valmistetaan Harmoisissa.
      Kiitos, mama.

      Poista
  2. Oh, it is beautiful. The main thing that is sharp and well cut.
    Yours sincerely.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. This knife is sharp, of course you have to take care of it.
      Thanks, Lucia.
      Greetings.

      Poista
  3. Ja kaunis tuo laatikkokin varmaan!..menin jo italiaan saakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse mennä Italiaan saakka:) Hänen pajapuotinsa on Harmoisissa. Tapasimme itse sepän siellä pari kesää sitten.
      Kiitos, sini.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kunnon kokinveitsi, kunnon kokki vain puuttuu :))
      Kiitos pappilanmummo.

      Poista
  5. Näyttää varsin tehokkaalta ja samalla myös kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme olleet tyytyväisiä. Hetken aikaa meni, että siihen tottui.
      kiiots, Arja.L

      Poista
  6. Hyvä terävä yleisveitsi on keittiön paras väline!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mukana tuli timanttiteroitin millä saa terän pysymään kunnossa.
      Kiitos, Minttuli.

      Poista
  7. Sentään on vielä Suomessakin kunnon veitsikäsityöläisiä! Puukkotehtaan varjossa kasvaneena arvostan niitä, jotka uskaltaa uhmata "Made in Hongkong" -aseita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä suomalaista käsityötä kannattaa suosia.
      Kiitos, Sanna.

      Poista
  8. Hienot kuvat ja vaikuttavan näköinen veitsi.

    VastaaPoista
  9. Varmaankin tosi terävä. Veitsi on tärkeä kokille.Kivasti kuvasit ja kuten aina hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ter'ävä, tietty välillä on teroitettava.
      Kiitos, RaijaAnnikki.

      Poista
  10. Järeän näköinen veitsi.
    Meilläkin kokkiveitsi pysyy hyvin Isännän kädessä.
    Sanoisinpa, että paremmin kuin käsissäni.;)

    Kauniit makrot.

    VastaaPoista
  11. Kunnossa olevalla veitsellä työskentely sujuu ilman "ärräpäitä" :)
    Kiitos, Liplatus.

    VastaaPoista
  12. Takuulla hyvä veitsi. Lempparin tunnistaa käytön perusteella.

    VastaaPoista
  13. Näin se juuri on, Kuvittelija. :)

    VastaaPoista
  14. Hyvät kuvat ja varmaan tarpeellinen veitsi :)

    VastaaPoista
  15. Pätevän näköinen veitsi, ruuanlaitossa ja muissakin hommissa pitää olla kunnon työkalut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon välineillä on mukavampi homma hoitaa.
      Kivaa viikonloppua, Susu.

      Poista
  16. Kaikin puolin upea veitsi, hyvä että jotain edes Suomessa vielä tehdään. Noin suurta en kyllä itse ole keittiössä oppinut käyttämään, tuntuu että paloittelisin sormenikin pataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alussa hieman jännitti, etten tosiaan sormenpäitäni menetä :)) Nyt jo sujuu paremmin.
      Kiitos, Sirokko.

      Poista
  17. Ihana kätevä veitsi pidän hyvistä veitsistä:)

    VastaaPoista
  18. Siinäpä vasta kokkiveitsi, näyttää tehokkaalta. Tuo puinen kahva tekee sitä mukavan näköisen, jotenkin sympaattinen :)

    VastaaPoista
  19. Jospa oppisi paremmalksi kokiksi, kun on kunnon veitsi :=))
    Kiitos, Anja.

    VastaaPoista
  20. Wielkie dzięki, Patrycja!
    Pozdrowienia.

    VastaaPoista
  21. Hyvä veitsi on kyllä ehdoton! Ruuanlaittonautinnon voi pilata pelkästään sillä, ettei käytössä ole kunnollisia, teräviä työkaluja.

    VastaaPoista
  22. Juu, ei ole kiva nyrhätä jollain tylsällä puukolla esim. paistia.
    Kiitos, Kaisa Reetta.

    VastaaPoista
  23. Kaunis käyttöesine, varmasti mielellään tarttuu varteen.

    VastaaPoista
  24. Kyllä, nyt kun on tullut tutuksi.
    Kiitos, kaari3.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...